• Betaling met iDeal of Paypal
  • GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN VANAF €35,-
  • GRATIS RETOURNEREN*
  • Betaling met iDeal of Paypal
  • GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN VANAF €35,-
  • GRATIS RETOURNEREN*

FMOD AANGEKONDIGD VOOR ETS 2 & ATS

FMOD komt naar Euro Truck Simulator 2 en American Truck Simulator! Geluid is van groot belang in interactieve spellen, dit is dan ook de reden voor een nieuwe geluids-engine voor ETS2 en ATS. FMOD is een gepatenteerde geluidseffect-engine waarmee dynamische en complexe audio mogelijk is. SCS is al lange tijd bezig met de implementatie ervan. Uiteindelijk zullen de veranderingen in de zogeheten soundscape ingrijpender zijn. Vanuit SCS is het plan om omgevingsgeluidsbronnen overal in de omgeving opnieuw te bezoeken. Het gaat hier om een stap-voor-stap-proces en zal dan ook diverse pogingen nodig hebben om een optimaal resultaat te behalen. Feedback vanuit de community is dan ook zeer belangrijk.

Een belangrijke groep binnen de community zal dan ook aan de slag moeten om het geluid op peil te krijgen. Het gaat dan uiteraard over de modders. Aangegeven is dat modders voor geluid volledig opnieuw hun mods zullen moeten opbouwen om de gewenste effecten te krijgen. Deze update maakt de meeste bestaande geluidsmods namelijk incompatibel. FMOD biedt een gratis applicatie die iedereen kan gebruiken. Een nieuwe functie die hiermee ook naar beide simulaties komt is de mogelijkheid om het raam naar beneden te rollen.

Onderstaande teaser-video geeft een goed beeld van wat het verschil is tussen de huidige geluids-engine en wat er gaat komen. Voor het beste effect is een koptelefoon aan te raden.

Bron: SCS Software's blog